Allmän Information

Nordiska medborgare får stanna i Brasilien 90 dagar utan visum. De som vill stanna i landet längre kan ansöka om förlängning hos den lokala polismyndigheten (Policia Federeal) men det är inte alltid att det beviljas.

Folk som skall arbeta, journalister eller konstnärer som är på uppdrag i Brasilien och föräldrar som skall adoptera bör söka visum före avresa.

Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information.

  1. Välj visum typ i menyn ovan.

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Brasilien Företagsvisum Ansökan

    Nordiska medborgare får stanna 90 dagar i Brasilien för turism eller affärssyften utan visum. 

    Notera att följande arbetsområden kräver att man söker arbetsvisum: 

    • Arbete på Brasiliansk myndighet eller företag
    • Försäljningsarbete där lön på något sätt utgår från det Brasilianska företaget
    • Besättning
    • Tekniskt arbete /Mekaniker/ Inspektörer
    • Arbete med utbildningssyfte/ lärare, proffesorer
    • Konsulter
       

    Följande handlingar krävs för att söka affärsvisum till Brasilien:

    • Pass i original giltigt i minst 6 månader vid hemresa från Brasilien, med två ostämplade sidor. Skador eller sprickor på passet kan innebära avslag på visum ansökan.
    • 1 ifylld visumansökan
    • 1 passfoto taget mot vit bakgrund. Visumservice kan ordna passfotot åt dig. Skicka då ett digitalt foto till info@visumservice.se. 
    • Brev från arbetsgivaren eller det sponsrande företaget i Brasilien.   Brevet måste vara utställt  på företagets brevpapper, undertecknat av en direktören på företaget som förklarar syftet med resan. Brevet ska innehålla följande; Att resenären önskar behålla sitt nuvarande medborgarskap, att vistelsen är tidsbegränsad, resans syfte skall förtydligas som en affärsresa och inte för teknisk support. Det är även viktigt att förtydliga att resenären  inte har intentioner att överstiga visumets vistelselängd eller avsikt att invandra till Brasilien i brevet. Brevet skall skickas till ambassaden (Odengatan. 3, 114 24 Stockholm, Sverige) Skriven på antingen Portugisiska, Spanska, Engelska eller Franska.
       

    Övrig information:

    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader.
       

    Behandlingstid på ambassaden:

    • ca 10 arbetsdagar.
    • I mån av tid kan ambassaden bevilja express behandling.
       

    Visum:

    • 90 dagar till 1 år med flera inresor.
    • Varje vistelse bör inte vara längre än 90 dagar, men det går att förlänga på Immigration Office i Brasilien.
       

    Visumets giltighet:

    • Första inresan måste ske inom 90 dagar från dagen då visumet blir utfärdat.

     

    Visumservice publicererar enbart information som noggrant granskas för våra kunder. Detta är vår tolkning av de utlämnade uppgifterna från respektive ambassader, konsultat och kontor. Informationen ges i god tro, och Visumservice är inte på något sätt ansvariga för eventuella fel eller brister i informationen.

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

Totalpris inkl. 25% moms.:

0,00 SEK