Allmän Information

Svenska medborgare får stanna i landet 180 dagar utan visum som turister (turistkort delas ut på flyget). Alla resenärer rekommenderas att teckna en reseförsäkring giltig för hela perioden.

Om man ska arbeta i Mexico måste man ansöka om ett arbetsvisum före avresa. Personligt möte krävs på ambassaden när visumet är klart. 

Om du vill ansöka om visum innan avresa, vänligen välj visumkategori i menyn till vänster för mer information. 

  1. Skicka följande dokument till oss.

    Mexico Arbetstillstånd Ansökan

    Visumservice kan för tillfället ej hjälpa till med arbetsvisum till Mexico, resenären/organisationen måste kontakta ambassaden direkt. 

    Alla som söker visum måste boka in personligt möte på ambassaden när visumet är godkännt. 

     

    Följande handlingar krävs för visum till Mexico:

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa, med minst 2 lediga sidor. Passet får inte vara trasigt eller sprucket. 
    • 1 ansökningsblankett, komplett ifylld och signerad. OBS! ska skrivas ut dubbelsidig, totalt 1 A4.  
    • 1 färgfoto i passtorlek, med vit bakgrund. 
    • Kopia på "pre-authorization" utfärdad av migrationsverket i Mexico (Instituto Nacional de Migración). 

     

    Behandlingstid på ambassaden:

    • ca 5-10  arbetsdagar.