Allmän Information

Svenska medborgare kan stanna i landet 3 månader utan visum.  

Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresa, med minst 2 lediga sidor. 

Resenären kan behöva visa upp returbiljett/biljett till annat land. 

 

  1. Skicka följande dokument till oss.

    Namibia Arbetstillstånd Ansökan

    Vänligen observera att Ambassaden inte utfärdar arbetsvisum, men kan hjälpa till med processen. Ministry of Home Affairs and Immigration i Windhoek (www.mha.gov.na), godkänner och utfärdar alla arbetsvisum.

    Sjömän behöver inte arbetsvisum till Namibia, men behöver sjömansbok eller giltigt pass, samt ett intyg från fartygsägaren eller agenten som bekräftar att de ansvarar för resenären.

     

    För de som önskar att ambassaden ska hjälpa till med processen krävs följande; 

     

    • Kopia på pass
    • 1 ansökningsblankett, complett ifylld och signerad.
    • Garantibrev
    • Strafflöshetsintyg från polisen i Sverige
    • Kvilifikationer, exempelvis diplom mm

    Visum:

    • visum är giltiga max 6 månader

    Annan information:

    • Student och arbetsvisum utfärdas inte av ambassaden, utan av Ministry of Home Affairs and Immigration i Windhoek. För mer information, www.mha.gov.na
    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader