Allmän Information

Svenska medborgare får stanna i Nicaragua 90 dagar utan visum, men måste köpa ett turistkort på plats. Kostnad ca USD 10.

 

Resenären kan behöva visa upp returbiljett/biljett till annat land, samt tillräckliga medel för resan. 

Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresa.

Mer information finns på: http://www.migracion.gob.ni

  1. Skicka följande dokument till oss.

    Nicaragua Legalization Ansökan

     

    Legaliserar följande dokument:

    • juridiska dokument

    Dokumenten ska stämplas av UD, och i vissa fall Notarius Publicus, innan de kan lämnas in på ambassaden.  Dokument från Skattemyndigheten, Läkemedelsverket, Patentverket, Handelskammaren eller Auktoriserad översättare kan stämplas direkt hos UD.

    • handelsdokument

    Dokumenten ska stämplas av Handelskammaren och UD.

     

    Följande dokument behöver inte stämplas på ambassaden:

    •  Certificate of Origin
    • Letter of Adjustment
    • Commercial invoices
    • Bill of Lading
    • Analysis Certificate
    • List of wholesale store
    • List of ship cargo
    • List of additional ships cargo
    • Letter of adjustment of list of ship cargo
    • Certificate of free sale

     

    Behandlingstid:

    • Ca 5 arbetsdagar