Allmän Information

Nordiska medborgare kan stanna i landet 90 dagar utan visum.

Man ska kunna visa upp returbiljett samt eventuella resedokument.

  1. Välj visum typ i menyn ovan.

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Sydafrika Företagsvisum Ansökan

    OBS. Vid ansökningstillfället kommer den sökande personligen behöva närvara på Sydafrikanska ambassaden. 

    Visumservice kan hjälpa till med att kontrollera era dokument samt hämta upp era pass när visumen är klara på ambassaden. Det är inte möjligt för oss att lämna in er ansökan, detta måste ske personligen.

    Notera att alla handlingar måste vara på engelska och att datum för in och utresa måste stämma överens i all dokumentation. 

    Följande handlingar krävs för affärsvisum till Sydafrika:

     

    • Pass i original, giltigt minst 1 månad vid hemresa, och med minst 2 lediga sidor.
    • Ansökningsblankett till ambassaden, komplett ifylld med svart bläck och signerad. Fyll i offlineschemat som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig.
    • Garantibrev, skrivet på företagets brevpapper med kontaktuppgifter till arbetsgivaren i Sverige.
    • Inbjudningsbrev, skall innehålla: uppgifter till en kontaktperson på det inbjudande bolaget i Sydafrika,  syftet med resan och arbetet, om och hur lön utgår, arbetsort, vistelselängden och den ansökandes kvalifikationer.
    • Registreringsbevis, CIPRO skatteintyg och företagsregistrering  avseende det inbjudande bolaget samt för det Svenska bolaget från Bolagsverket. 
    • Passfoton (2 st)  Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut ett foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se
    • Personbevis utfärdat av Skatteverket samt stämplat och signerat. Får ej vara äldre än 3 månader. Skall styrka Svensk bostadsadress. 
    • Följebrev signerat och daterat av den sökande. Skall innehålla den sökandes telefonnummer och emailadress. Skall även innehålla in- och utresedatum.
    • Bankutdrag från ett aktivt lönekonto, skall styrka tillräckliga medel för uppehåll och resan. Minst 3 månader bakåt i tiden. 
    • Flygbokning  tur och retur.
    • Hotellbokning skall styrka bokat hotell för hela vistelsen
    • Försäkringsintyg på engelskastämplat och signerat. Skall vara giltigt under hela vistelsen. 
    • Vaccinationsintyg som styrker vaccin mot gula febern
    • Inbetalningskvitto, visumavgiften 301 SEK skall förbetalas via Bankgiro. Ett kvitto på denna inbetalning skall bifogas till ansökan. Betalning direkt till ambassaden, Bankgiro 606-4893.

    Övrig information:

    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader.

    Behandlingstid på ambassaden:

    • 5-10 arbetsdagar

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

Totalpris inkl. 25% moms.:

0,00 SEK