Allmän Information

Visum krävs inte för nordiska medborgare för vistelse upp till 90 dagar, under en 180 dagarsperiod.

  1. Välj visum typ i menyn ovan.

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Sydkorea Företagsvisum Ansökan

    Nordiska medborgare får stanna i landet 90 dagar utan visum. Syftet får då enbart vara möten eller konferens utan ekonomiskt bidrag av det  Koreanska företaget.

     

    Följande handlingar krävs för visum till Sydkorea:

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa, och med minst 2 lediga sidor.
    • Passkopia en kopia av informationssidan i passet
    • Ansökningsblankett, komplett ifylld och signerad.
    • Passfoto. Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut ett foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se
    • Garantibrev från företaget i Sverige.
    • Inbjudan i original från företaget i Korea.
    • Hotellbekräftelse 
    • Kontoutdrag, skall styrka tillräckliga medel för resan.  
    • Registreringsbevis från bolaget i Korea
    • "Tax clearance" från företaget i Korea
    • "Certificate of tax payment" från bolaget i Korea

     

    Behandlingstid på ambassaden:

    • 12-14 arbetsdagar

     

    För att söka ett Working Holiday "H1" - visum för max 1 år krävs följande: 

     

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa, och med minst 2 lediga sidor.
    • Passkopia en kopia av informationssidan i passet
    • Ansökningsblankett, komplett ifylld och signerad.
    • Passfoto. Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut ett foto åt dig för 75:- kr. Skicka ett foto till info@visumservice.se
    • Bokningsbekräftelse på flyg tur & -retur
    • Läkarintyg, som styrker att resenären är frisk och klarar av att arbeta i Sydkorea. Skall vara stämplat och signerat i original på Engelska. 
    • Reseförsäkringsintyg på engelska i originalmed logo, stämpel och signatur. Försäkringen måste vara giltig under hela visumperioden och intyget får inte vara äldre än 3 månader vid ansökningsdagen.
    • Kontoutdrag från din bank som styrker tillräckliga medel för din resa, 12.000 USD som minimum. 

     

    Behandlingstid på ambassaden:

    • 12-14 arbetsdagar

     

    OBS! 

    För att kunna söka om ett Working Holiday "H1" visum måste man vara mellan 18-30 år.  Man måste även vara Svensk medborgare. 

     

     

     

     

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

  • Ambassadavgift

    South Korea - Business Visa -Single Entry

    320,00 SEK

  • Frakt

    Registered mail - 1 to 3 passports

    195,00 SEK

  • Visumservice arvode.

    Visumservice Sweden

    750,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

1265,00 SEK