Allmän Information

Svenska medborgare kan som turister få ett 30 dagars visum på gränsen om man ankommer med flyg. Om man kommer in landsvägen får man endast 15 dagars visum. Det är viktigt att kontrollera hur många dagar man blivit beviljad på stämpeln i passet. Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresa. 

Om man vill stanna i landet mer än 30 dagar, eller om man åker som affärsresenär, måste man söka visum i förhand. Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information. 

  1. Klicka på sök visum för att göra en beställning

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Thailand Företagsvisum Ansökan

    Affärsvisum krävs för nordiska medborgare.

    Följande handlingar krävs för affärsvisum till Thailand:

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa. Får inte vara trasigt eller sprucket. 
    • Ansökningsblankett till ambassaden, komplett ifylld och signerad. Fyll i offline-schemat som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida alternativ detta förenklade onlineformulär ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig. 
    • 2 Passfoton. Se krav här. Visum service kan hjälpa med att ordna ett foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se

    • Passkopia

    • Anställningsintyg med arbetsbeskrivning på engelska. Måste innehålla din position, hur länge du har varit anställd, lön, samt hur länge du ska vara i Thailand. Din position på ansökan ska stämma överens med din arbetsbeskrivning. 

    • Inbjudan från företag/organisation i Thailand. 

    • Garantibrev från företaget i Sverige. Måste innehålla namn, position, passnummer.  Se krav här.
    • Kontoutdrag/Utlåtande från din bank.

     

    Inbjudande företag i Thailand måste även bifoga kopia på följande dokument: 

    • Registreringsbevis samt affärs licens
    • Lista över alla aktieägare
    • Företagsprofil
    • Uppgifter om företagets affärsverksamhet
    • Lista på utländska arbetstagare, med namn, position och nationalitet
    • Karta som visar vart i Thailand företaget är beläget 
    • Balansräkning, resultaträkning och företagsskatt (Por Ngor Dor 50 & Por Ngor Dor 30 för senaste året)
    • Momsregistrering (Por Por 20)

     

    Övrig information:

    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader

     

    Behandlingstid på ambassaden

    • ca 3-5 arbetsdagar 

     

    Antal inresor och giltighet:

    Du kan ansöka om:

    • 1, 2 eller flera inresor 
    • 1 till 2 inresor, giltigt i 3 månader
    • Flera inresor, giltigt i 12 månader

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

  • Ambassadavgift

    Thailand- business visa- multiple entry -12 months

    1500,00 SEK

  • Frakt

    Registered mail - 1 to 3 passports

    195,00 SEK

  • Visumservice arvode.

    Visumservice Sweden

    625,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

2320,00 SEK