Allmän Information

Svenska medborgare kan som turister få ett 30 dagars visum på gränsen om man ankommer med flyg. Om man kommer in landsvägen får man endast 15 dagars visum. Det är viktigt att kontrollera hur många dagar man blivit beviljad på stämpeln i passet. Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresa. 

Om man vill stanna i landet mer än 30 dagar, eller om man åker som affärsresenär, måste man söka visum i förhand. Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information. 

  1. Skicka följande dokument till oss.

    Thailand Legalization Ansökan

     

    Legaliserar följande dokument:

    • juridiska dokument

    Dokumenten ska stämplas av UD, och i vissa fall Notarius Publicus, innan de kan lämnas in på ambassaden.  Dokument från Skattemyndigheten, Läkemedelsverket, Patentverket, Handelskammaren eller Auktoriserad översättare kan stämplas direkt hos UD.

    Övrigt:

    • Handelsdokument behöver inte legaliseras på ambassaden. 
    • Man måste även fylla i en ansökningsblankett "Application for Legalization"
    • Id kopia på den som signerat ansökningsformuläre

    Behandlingstid:

    • ca 3 arbetsdagar.