Allmän Information

Skall du resa till USA så lönar det sig att välja Visumservice. Vi har kunskapen som krävs för att hjälpa dig ordna rätt visum enkelt och smidigt. 

 

Nordiska medborgare behöver inte ansöka om visum till USA för vistelse under 90 dagar.  Skall du resa som affärsresenär eller turist och stanna kortare än 90 dagar krävs således ett godkänt inresetillstånd, ESTA. 

 

Visumservice assisterar med såväl ESTA registreringar och visumansökningar till USA. Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information om behörighet för att resa med ESTA, visumkrav samt för att lägga en beställning.  

 

Fyll i detta formulär om du är osäker på vilken visumtyp som passar dig så återkommer en av våra specialister till dig inom kort. 

 

 

 

 

  1. Nordiska medborgare omfattas av “Visa Wavier Program”. Detta innebär att visum för inresa kortare än 90 dagar inte krävs. Däremot krävs ett inresetillstånd, ESTA. Det är en elektronisk registrering som kräver att passet är giltigt under vistelselängden och är giltigt i max 2 år.

     

    Följande krävs för att söka ESTA visum till USA:

     

    • Sök ESTA på den officiella hemsidan här

     

    Behandlingstid: 

     

    • Upptill 72 timmar 

     

    Antal inresor och giltighet: 

     

    • Flera inresor inom 2 år från utfärdandet. 90 dagar per inresa.  

     

    Notera att ESTA inte omfattar alla nordiska medborgare. De som omfattas av nedan behöver därav söka visum, se övriga visumtyper i katogrierna ovan. 

     

    Inresetillståndet, ESTA omfattar inte de som: 

    • Har gripits eller dömts för ett brott. Läs mer om reglerna här.

    • Har en fysisk eller psykisk sjukdom, drogmissbruk, eller smittsam sjukdom som anses diskvalificerande av den amerikanska regeringen. Läs mer här.

    • Planerar att stanna i Amerika för mer än 90 dagar.

    • Inte har ett maskinläsbart pass.

    • Är medborgare i ett land som inte uppfyller kraven för ESTA. Se stödberättigade länder här.

    • Har deporterats eller nekas visum eller inträde till Förenta staterna, USA.

    • Reser in till Förenta staterna, USA med privat fartyg eller flygplan.

    • Har dubbelt medborgarskap i något av följande länder:Syrien, Sudan, Somalien, Irak, Jemen, Lybien eller Iran.

    • Har besökt Syrien, Sudan, Somalien, Irak, Jemen, Lybien eller Iran under den senaste femårsperioden. (Retroaktivt från den 2011 och framöver) (Resor i tjänsten med tjänste- eller diplomatpass omfattas ej)