Allmän Information

Nordiska medborgare får stanna i Brasilien 90 dagar utan visum. De som vill stanna i landet längre kan ansöka om förlängning hos den lokala polismyndigheten (Policia Federeal) men det är inte alltid att det beviljas.

Folk som skall arbeta, journalister eller konstnärer som är på uppdrag i Brasilien och föräldrar som skall adoptera bör söka visum före avresa.

Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information.

  1. Klicka på sök visum för att göra en beställning

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Brasilien Arbetstillstånd Ansökan

    Notera att följande arbetsområden kräver att man söker arbetsvisum: 

    • Arbete på Brasiliansk myndighet eller företag
    • Försäljningsarbete där lön på något sätt utgår från det Brasilianska företaget
    • Besättning
    • Tekniskt arbete /Mekaniker/ Inspektörer
    • Arbete med utbildningssyfte/ lärare, proffesorer
    • Konsulter

     

    Följande handlingar krävs för att söka visum till Brasilien, giltigt i 90 dagar:

    • Pass i original giltigt i minst 6 månader vid hemresa från Brasilien, med två ostämplade sidor. Skador eller sprickor på passet kan innebära avslag på visum ansökan.
    • 1 ifylld visum ansökan, klicka här. OBS! måste fyllas i online!
    • 1 färgfoto mot vit bakgrund, taget rakt framifrån.  Visumservice kan ordna passfotot åt dig. Skicka då ett digitalt foto till info@visumservice.se. 
    • Personbevis (krävs enbart för utländska medborgare)

     

    Tilläggskrav för tekniskt arbetsvisum, giltigt i 90 dagar:

    • Inbjudningsbrev, från det Brasilianska företaget. Skall vara undertecknat av högre chef och motivera syftet med resan. 
    • Utskrivet kvitto från CNPJ (Cadastro Nacional de Pessoas Juridicas, bolagsregistrering för bolaget i Brasilien). 
       

    Behandlingstid på ambassaden:

    • ca 15 arbetsdagar. Den sökande måste personligen hämta ut passet och lämna fingeravtryck när visumet är klart.
    • I vissa tillfällen är det möjligt med express behandling.
       

    Visum:

    • 90 dagar till 1 år med flera inresor.
    • Varje vistelse bör inte vara längre än 90 dagar, men det går att förlänga på Immigration Office i Brasilien.
    • Visumet är giltigt i max 90 dagar, för längre vistelselängd krävs även ett godkännande från det lokala arbetsministreriet i Brasilien. 
    • Första inresan måste ske inom 90 dagar från dagen då visumet blir utfärdat.
       

    Övrig information:

    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader.
       

    Visumservice ger ut information som noggrant planeras och granskas för våra kunder. Detta är vår tolkning av de utlämnade uppgifterna från respektive ambassader, konsultat och kontor. Informationen ges i god tro, och Visumservice är inte på något sätt ansvariga för eventuella fel eller brister i informationen.

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

  • Ambassadavgift

    Brazil - Work visa - Single entry- 3 months - up to 90 days

    600,00 SEK

  • Frakt

    Registered mail - 1 to 3 passports

    195,00 SEK

  • Visumservice arvode.

    Visumservice Sweden

    750,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

1545,00 SEK