Allmän Information

Visum krävs för nordiska medborgare. 

Vänligen välj visumkategori i menyn till vänster för mer information. 

  1. Klicka på sök visum för att göra en beställning

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Kazakhstan Företagsvisum Ansökan

    OBS:

    Från den 1 januari 2017 kan medborgare i följande  länder: Storbritannien, USA, Tyskland, Danmark, Estland, Grekland, Frankrike, Italien, Israel, Irland, Island, Malaysia, Nederländerna, Lettland, Nya Zealand, UAE, Syd Korea, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, belgien, Bulgarien, Brasilien, Kanada, Tjeckien, Ungern, Monaco, Singapore, Österrike, Australien, Norje, Luxenburg, Sverige, Finland, Polen, Portugal, Rumänien och Japan  resa till Kazakstan utan visum för en period på upp till 30 dagar.

     

    Följande handlingar krävs för visum till Kazakhstan:

    • Pass i original, giltigt i minst 6 månader vid hemresan, med minst 2 lediga sidor (dubbeluppslag). Passet får inte vara trasigt eller sprucket.
       
    • Passkopia
       
    • Ansökningsblankett till ambassaden, komplett ifylld och signerad. Fyll i offlineformuläret som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida alternativt detta onlineformulär ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig. 
       
    • Passfoto Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut ett foto åt dig.  Skicka ett foto till info@visumservice.
       
    • För ett single-entry visum
      Ett brev på engelska, datorskriven, utskriven, signerad  och stämplad. Brevet ska innehålla syftet med resan, information om företaget som ska besökas i Kazakstan, resedatum och stad/städer som ska besökas. 
       
    • För ett double/tripple/multiple-entry visum
      Kopia på inbjudningsbrevet som lämnades av det inbjudande företag till utrikesdepartementet i Kazakstan. Inbjudan måste även innehålla ett referensnummer utställt av  UD i Kazakstan. Se krav här.
      I vissa fall kan ambassaden även kräva ett garantibrev från arbetsgivaren.
       

    Övrig information: 

    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader. 
       

    Behandlingstid:

    • Behandlingstiden är ca. 5 arbetsdagar. Ambassaden är stängd på Onsdagar. Inlämningsdagen och Onsdagar räknas inte in i behandlingstiden.  
       

    Visumets giltighet:

    • Single-entry - giltigt i 30 dagar 
    • Double/Tripple-entry - giltigt i 3-6 månader
    • Multiple-entry - giltigt i 1-2 år
     

     

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

  • Ambassadavgift

    Kazakhstan - business visa - double entry - 3 months

    700,00 SEK

  • Frakt

    Registered mail - 1 to 3 passports

    195,00 SEK

  • Visumservice arvode.

    Visumservice Sweden

    750,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

1645,00 SEK