Allmän Information

Från och med 1 December 2017 krävs det att samtliga sökande i åldrarna 14 -70 år lämnar biometriska rutiner för att ansöka om visum till Kina. Detta görs personligen på inbokad tid hos konsulatet. Fingeravtrycket lagras i 5 år och under den perioden kan man ansöka om visum utan personligt besök förutsatt att id numret för det inlämnade fingeravtrycket och / eller en kopia av det visum som utfärdades i samband med inlämningen. 

 
Visum krävs för Nordiska medborgare. 

Svenska medborgare behover inte visum for resa till Hong Kong och Macao

Vänligen välj typ av visum i menyn till höger  för mer information.

 

 

 1. Klicka på sök visum för att göra en beställning

 2. Skicka följande dokument till oss.

  Kina Transit visum Ansökan

  Från och med 1 December 2017 krävs det att samtliga sökande i åldrarna 14 -70 år lämnar biometriska rutiner för att ansöka om visum till Kina. Detta görs personligen på inbokad tid hos konsulatet. Fingeravtrycket lagras i 5 år och under den perioden kan man ansöka om visum utan personligt besök förutsatt att id numret för det inlämnade fingeravtrycket och / eller en kopia av det visum som utfärdades i samband med inlämningen. 

  Transitvisum kan ansökas om man vid mellanlandning önskar röra sig utanför transitområdet. 

  Denna typ av visum ger er möjlighet att vistas i Kina upp till 7 dagar.

  OBS. Dem större internationella flygplatserna,Beijing Capital International Airport  erbjuder visumfri transit i upptill 72 timmar Shanghai Pudong Internatinal Airport erbjuder visumfri transit i upp till 144 timmar. Detta förutsätter att man kan visa upp en biljett som bekräftar att man ska flyga till en tredje destination inom 72 timmar alternativt 144 timmar om man reser från Shanghai. 

  Man får då endast vistas i den stad man ankommit till och inte resa utanför statsgränsen. Ifall detta är ett alternativ för er så rekommenderar Visumservice att ni tar kontakt med ert flygbolag för att bekräfta att er resa omfattas. 

   

  Följande handlingar krävs för visum till Kina:

  • Pass i original, måste vara giltigt i minst 6 månader från inlämnandet på ambassaden, med ett ostämplat dubbeluppslag (två sidor). Passet får inte vara trasigt eller sprucket. 
  • Passkopia, kopia av informationssidan i passet.
  • Elektronisk visumansökan till ambassaden, skall vara komplett ifylld online och skrivas ut när slutförd för signatur. Ansökan kan brukas, korrigeras i efterhand och återupptas inom 30 dagar från skapandet. Fyll i detta onlineformulär ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig. 
  • Biometrisk data. Samtliga sökande i åldrarna 14-70 år behöver personligen besöka visumcentret i Stockholm på inbokad tid och lämna fingeravtryck, detta bokas in i enlighet med det datum du anger i din beställning. Detta sker i samband med att dina handlingar granskas och så snart dem mottagits och är kompletta hos Visumservice
  • Kopia av tidigare visum då biometrisk data lämnats in om det är gjort inom de sista 5 åren. Bifogas det kan fingeravtrycket återanvändas och personligt besök krävs således ej.
  • Passfoto Se krav här.  Utskrivet format och elektroniskt.  Fotot skall laddas upp elektroniskt i visumansökan samt även fästas i ett utskrivet ex fysiskt på ansökningsblanketten som skapats och signerats. 
  • Bokningsbekräftelse på flyg, som bekräftar att man kommer flyga vidare från Kina till ett tredje land

  Sökande utan svenskt pass måste även bifoga följande:

  • Personbevis från skatteverket, ej äldre än 3 månader. Skall vara stämplat och signerat av Skatteverket. (OBS. Behöver ej vara stämplat och signerat om man bifogar ett svenskt körkort)
  • Garantibrev från ett svenskt företag eller registreringbrev från en svensk skola.
  • En läsbar kopia på ett svenskt ID kort.
  • En läsbar kopia på ett uppehållstillstånd som är utfärdat av Migrationsverket. (OBS. Eu-medborgare behöver ej detta dokument)

   

  Behandlingstid på ambassaden: Beräknas ifrån det att de biometriska rutinerna och ansökan inkommit till ambassaden. Ansökan anses således ej komplett för behandling innan det att fingeravtryck lämnats. 

  • Normalhantering: 4 arbetsdagar
  • Expresshantering: 3 arbetsdagar
  • Expresshantering, brådskande fall: 2 arbetsdagar

   

  Övrig information: 

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

 • Ambassadavgift

  China- transit visa-single entry- 3 months-up to 90 days

  580,00 SEK

 • Frakt

  Registered mail - 1 to 3 passports

  195,00 SEK

 • Ytterligare serviceavgifter vid ambassadhantering.

  China - Normal - administration fee (CVASC)

  650,00 SEK

 • Visumservice arvode.

  Visumservice Sweden

  750,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

2175,00 SEK