Allmän Information

Svenska medborgare kan som turister få ett 30 dagars visum på gränsen om man ankommer med flyg. Om man kommer in landsvägen får man endast 15 dagars visum. Det är viktigt att kontrollera hur många dagar man blivit beviljad på stämpeln i passet. Passet måste vara giltigt minst 6 månader vid hemresa. 

Om man vill stanna i landet mer än 30 dagar, eller om man åker som affärsresenär, måste man söka visum i förhand. Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information. 

  1. Klicka på sök visum för att göra en beställning

  2. Skicka följande dokument till oss.

    Thailand Turistvisum Ansökan

    Nordiska medborgare kan stanna i landet upp till 30 dagar utan visum, men möjlighet att förlänga ytterligare 30 dagar på plats. 

     

    Om man i förväg vill ansöka om turist-visum till Thailand krävs följande:

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa. Får inte vara trasigt eller sprucket. 
       
    • Passkopia
       
    • Ansökningsblankett till ambassaden, komplett ifylld och signerad. Fyll i offline-schemat som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida alternativ detta förenklade onlineformulär ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig för SEK 300 ex moms.
       
    • 2 Passfoton. Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se
       
    • Bokningsbekräftelse på flyg (tur och retur).
       

    För multipla inresor krävs även:

    • Bekräftelse från banken att tillräckliga medel (minst 57,000 SEK) finns på kontot. Bankutdrag från dem senaste 6 månaderna på engelska, med banklogga, stämpel och signatur. 
    • Bokningsbekräftelse på flyg och hotel
    • Arbetsgivarintyg på engelska. Information om den sökandes arbetstitel, lön, syftet med resan till Thailand och datum för återresa skall finnas med i intyget. 

    För att söka ett Non-Immigrant "O" - visum för 90 dagar krävs följande: 

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa. Får inte vara trasigt eller sprucket. 
    • Ansökningsblankett till ambassaden, komplett ifylld och signerad. Fyll i offline-schemat som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig för SEK 300 ex moms.
    • 2 Passfoton. Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se
    • Personbevis från skatteverket eller kopia på ID-kort
    • Inkomstuppgifter från försäkringskassan som visar att du har totalt minst SEK 18.500 efter skatt/månad. Är din pension lägre än detta skall även bankutdrag i original, med stämpel och signatur från banken, som visar att du har minst SEK 57.000 på kontot bifogas. Max 3 månader gammalt.

     

    Övrig information:

    • För att kunna söka om ett Non-Immigrant O visum måste man ha fyllt 50 år och vara pensionerad. 
    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader

     

    För att söka ett Non-Immigrant "O-A" - visum för 1 år krävs följande: 

    • Pass i original, giltigt minst 6 månader vid hemresa. Får inte vara trasigt eller sprucket. 
    • 3 Ansökningsblanketter till ambassaden, komplett ifyllda och signerade (Alla ansökningar måste vara i original). Fyll i offline-schemat som du får på e-post när du gör en beställning på vår hemsida ifall du vill att Visumservice ska fylla i ansökan åt dig för SEK 300 ex moms. 
    • 3 extra ansökningsblanketter för Long- Stay visum.
    • 3 Passfoton. Se krav här. Visum service kan hjälpa med att ordna ett foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se

    • Utdrag från brottsregistret. På engelska, gult dokument. Ett orginal och två kopior.
    • Läkarintyg, Ett original och två kopior. Max 3 månader gamla. 
    • Personbevis från skatteverket, Ett original och två kopior. 
    • Inkomstuppgift från försäkringskassan som visar att du har minst SEK 18.500 efter skatt/månad, eller bankutdrag i original, med stämpel och signatur från auktoriserad person, på engelska, som visar att du har minst SEK 228.000 på kontot. Max 3 månader gammalt. Ett original och två kopior.

     

    Övrig information:

    • För att kunna söka om ett Non-Immigrant O-A visum måste man ha fyllt 50 år. Man får inte ha något kriminellt förflutet i Thailand eller Sverige. Man måste vara Svensk medborgare. 
    • Utlänska medborgare ( exkluderat Norge, Danmark, Finland, Island) behöver bifoga kopia på uppehållstillstånd och personbevis från Skatteverket. Ej äldre än 3 månader

     

    Antal inresor och giltighet:

    • Turist visum - 60 dagar. Man kan ansöka om 1 inresa eller Multipla inresor- 6 månader.
    • Non-Immigrant "O" visum - 90 dagar. Man kan ansöka om 1 eller multipla inresor. 
    • Non-Immigrant "O-A" visum - 12 månader. Giltigt från stämplingsdatum. Multipla inresor. 

     

    Behandlingstid på ambassaden:

    •  ca 3 arbetsdagar

Prisexempel:

Fortsätt beställningen genom att välja visumtyp och övriga tilläggstjänster.

  • Ambassadavgift

    Thailand - tourist visa - double entry - 3 months

    600,00 SEK

  • Frakt

    Registered mail - 1 to 3 passports

    195,00 SEK

  • Visumservice arvode.

    Visumservice Sweden

    625,00 SEK

Totalpris inkl. 25% moms.:

1420,00 SEK