Allmän Information

Skall du resa till USA så lönar det sig att välja Visumservice. Vi har kunskapen som krävs för att hjälpa dig ordna rätt visum enkelt och smidigt. 

 

Nordiska medborgare behöver inte ansöka om visum till USA för vistelse under 90 dagar.  Skall du resa som affärsresenär eller turist och stanna kortare än 90 dagar krävs således ett godkänt inresetillstånd, ESTA. 

 

Visumservice assisterar med såväl ESTA registreringar och visumansökningar till USA. Vänligen välj visumkategori i menyn till höger för mer information om behörighet för att resa med ESTA, visumkrav samt för att lägga en beställning.  

 

Fyll i detta formulär om du är osäker på vilken visumtyp som passar dig så återkommer en av våra specialister till dig inom kort. 

 

 

 

 

 1. Om du inte uppfyller kraven för ESTA krävs ett B-2 turistvisum. Den sökande krävs då för en personlig intervju på ambassaden. I samband med den inbokade intervjun lämnas ansökningshandlingarna in till ambassaden.

  Visumservice erbjuder rådgivning och vägledning, slutförandet av ansökningsformuläret, bokning av inlämnandet av ansökan och betalning av ambassadavgiften.

   

  Följande handlingar krävs för B-2 turistvisum till USA:

  •       Ansökningsblankett till ambassaden

  •       Passfoto. Se krav här. Visumservice kan hjälpa till med att redigera och skriva ut ett foto åt dig. Skicka ett foto till info@visumservice.se

  •       Stöddokument som styrker varför den sökande inte är berättigad till att söka ESTA-inresetillstånd. Kopia på inresestämplar från Syrien, Sudan, Irak eller Iran eller pass som styrker medborgarskap i något av de ovannämnda länderna, båtbiljetter, kopia på dom, garantibrev från arbetsgivare eller dylikt.

  OBS! Ambassaden kan begära in kompletterande dokument, varje ansökan är individuell och behandlas därefter av ambassaden.

   

  Handläggningstid: 

  •     1-3 veckor, handläggning av ansökan 

  •     1-4 veckor, tidsbokning inför intervju på ambassaden

  •     1 vecka, för utfärdandet av visumet

   

  Visumservice arvode:

  • Normalbehandling: 2000,- SEK ex. moms
  • Ekxpressbehandling: 3000,- SEK ex. moms - Ansökan slutföras inom 24 timmar (vardagar) och inkluderar inlämnande av en ansökan om expresstid på ambassaden.